NieuwsWijn maken en wijn proeven

Wijn maken en wijn proeven

Altijd al jouw kennis willen verbreden over de wijnbouw in Nederland, dat kan bij Avitera Wijngoed. Keldermeester Huub zal een verhaal vertellen over de wijnmakerij en leer hoe u de kwaliteit van de wijn kan beoordelen tijdens de workshop wijnproeven.

Workshop

U ontvangt bij aankomst een glas Parelwijn van het wijngoed in gezellig aangeklede bodega. Hier krijgt u een korte introductie over de wijnbouw in Nederland. Daaropvolgend hoort en ziet u hoe het mogelijk is om in Nederland wijndruiven te delen in de wijngaard.

In de wijnkelder vertelt Huub hoe de druiven worden verwerkt tot kwaliteitswijn. De wijnen van Avitera wijngoed zijn in binnen- en buitenland bekroond met een medaille. Deze wijnen proeft u tijdens de workshop. Tevens leert u waar het verschil zit tussen een lekkere wijn en kwaliteitswijn. U zult ook het belang ervaren van een goede wijn-spijs combinatie. De workshop wordt afgesloten met een destillaat van Avitera, Smokkelgoud, Montferlandse pruufke of Heksenvlam.

Kosten

Per persoon: € 14,50
Mocht u een lunch, barbecue of buffet wensen, dan kunt u beste contact opnemen met Avitera Wijngoed voor de mogelijkheden en kosten.

Locatie

Avitera Wijngoed
Hartjensstraat 7
7045 AH Azewijn
Tel. 0314-652 653 / 06 – 53 22 93 36
info@avitera.nl
www.avitera.nl