NieuwsOntdek de historische kasteelstad ’s Heerenberg- Bikkelen en Smikkelen in Montferland

Ontdek de historische kasteelstad ’s Heerenberg- Bikkelen en Smikkelen in Montferland

Heeft u altijd al de wens gehad om de prachtige Kasteelstad ’s-Heerenberg te ontdekken? Grijp dan nu uw kans en ontdek naast de kasteelstad het adembenemende landschap van de gemeente Montferland!

Bikkelen en Smikkelen arrangement

In één van de horecagelegenheden in het centrum van de historische Kasteelstad ’s-Heerenberg wordt u gastvrij ontvangen. U begint de dag met een heerlijk kopje koffie of thee en een stuk gebak van de lokale bakker. Bovendien ontvangt u hier een uitvoerige routebeschrijving met informatie over de verschillende historische plekken langs de route.

Bikkelen en smikkelen wandeltocht

U wandelt door het schitterende natuurgebied van Montferland. Tijdens de wandeltocht komt u door pittoreske dorpen en langs historische plekken. Halverwege de route geniet u van een uitgebreide lunch in een idyllisch en eeuwenoude uitspanning. Nadat u heeft genoten van de lunch vervolgt u de wandeltocht door een overweldigende omgeving. In het 2e gedeelte van de wandeltocht komt u door het dorp Zeddam. In Zeddam kunt u een rustpauze inlassen en in één van de plaatselijke horecagelegenheden een drankje nuttigen.

U vervolgt uw weg en u zult terugkeren naar het startpunt in het centrum van ’s-Heerenberg. Moe maar voldaan kunt u in ’s-Heerenberg genieten van een welverdiend 3-gangendiner in één van de horecagelegenheden van de stad.

Wandeltocht van 15 kilometer

Ongeveer 15 kilometer lang is de Bikkeltocht door de adembenemende omgeving van de kasteelstad. Vindt u 15 kilometer te ver dan kan de tocht na de lunch voor u worden ingekort. Op de totale route zal dit 4 kilometer schelen. Het Bikkelen en Smikkelen arrangement is uit te breiden naar een 2-daags arrangement. U kunt overnachten bij een mooie Havezathe. De Havezathe is slechts 10 minuten van de historische stad verwijderd.

Overnachten bij een prachtige Havezathe

De Havezathe is gevestigd in Vethuizen in een gemoderniseerde en verbouwde boerderij. Vethuizen ligt onder de rook van Doetinchem en dichtbij de Duitse grens. Het is de ideale plek om te rust te komen. Het decor wordt namelijk gevormd door een weids uitzicht met een mild heuvelachtig terrein, landbouwgrond en op de achtergrond de Montferlandse bossen.

Het hotel heeft een mooie lounge met openhaard en een sfeervol terras. De keuken is al jaren een begrip in de Achterhoek. De Havezathe beschikt over 17 sfeervolle kamers. 9 standaard kamers (douche of bad en toilet), 3 comfort kamers (2 met 2-persoonsbad, 1 met een ruime douche en toilet) en één suite (2-persoonsbad, toilet en infrarood sauna). U kunt gratis gebruik maken van draadloos internet in het gehele hotel. De verrassende diners worden geserveerd in het prachtig verbouwde deel en als het weer het toilet kunt u hiervan genieten op het recent gerenoveerde terras onder het genot van een prachtig uitzicht.

[qodef_image_gallery type=”grid” enable_image_shadow=”no” image_behavior=”lightbox” number_of_columns=”three” space_between_items=”tiny” images=”7634,7636,7635″ image_size=”full”]

Bij het Bikkelen en Smikkelen arrangement is inbegrepen:

  • Koffie/thee en lokaal gebak
  • Uitgebreide lunch
  • Routebeschrijving met historische informatie

Prijs per persoon: € 29,75 bij een minimale deelname van 2 personen.

De tocht kunt u uitbreiden met een heerlijk 3-gangendiner. Dat is mogelijk voor de prijs van € 51,50 p.p.

Uitbreiden naar een 2-daags arrangement, dat is mogelijk!

  • Bikkel- en smikkelarrangement
  • Overnachting met ontbijt in een Havezathe
  • Bezoek aan Stadsmuseum en Raethuys
  • Bezoek aan Kasteel Huis Bergh
  • Routebeschrijving historische stadswandeling
  • Rondleiding met gids is op aanvraag mogelijk

Prijs: € 126,00 p.p. op basis van 2 personen op een standaard kamer.

De prijs van dit bikkelen en smikkelen arrangement is geldig tot en met 31 december 2021.

[qodef_image_gallery type=”grid” enable_image_shadow=”no” image_behavior=”lightbox” number_of_columns=”three” space_between_items=”tiny” images=”7633,7632,7637″ image_size=”full”]