Fietsen

Fietsen in Montferland

Montferland is een prachtig gebied om met de fiets te ontdekken. In Montferland zijn fietsroutes voor u uitgezet. Tijdens het maken van de fietsroute ontdekt u de mooiste plekjes van het gebied per fiets. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Kasteel Huis Bergh of bovenop de uitkijktoren uitkijken over het schitterende landschap.

Fietsroutes

32 kilometer fietsroute: u start vanuit het centrum van ‘s-Heerenberg en volgt de route richting knooppunt 80. Vanuit het knooppunt fietst u langs velden en weides. Onderweg komt u langs Kasteel Huis Bergh, de Boetselaersborg, uitkijktoren en landgoed Halsaf in Babberich. Via knooppunt 25 fietst u naar het nieuwe knooppunt 26 Hoog Elten. Hierna volgt u knooppunt 8. Uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden om onderweg een hapje en een drankje te nuttigen.

52 kilometer fietsroute: u fietst langs velden en weides. Onderweg komt u langs Kasteel Huis Bergh, de Boetselaersborg en de uitkijktoren in Stokkum. Onderweg kunt u op voldoende plekken een hapje en drankje nuttigen.

Ervaar de schoonheid van Montferland

Montferland is één van de mooiste regio’s van de Achterhoek en is bij uitstek een perfect gebied om op de fiets te verkennen. Het Montferlandse landschap wordt gekenmerkt door een heuvelachtig bosgebied omringd door uitgestrekte akkers, landerijen en kleine dorpen. Heidevelden, zandbulten en bronnen wisselen de statige bossen af.

Wil je zelf het wonderschone landschap van Montferland ontdekken? Wij delen een aantal tips om zelf op ontdekkingstocht te gaan door het Montferland.

Fietsend het Montferland ontdekken: hou je van het buitenleven en wil je een weekendje weg? Montferland is de ideale locatie om te genieten van het buitenleven. Maak een heerlijke fietstocht over een van de vele fietsroutes door het schitterende landschap. Na een actieve dag kun je een welverdiend 3-gangen diner nuttigen. Rust uit in een sfeervolle kamer en geniet de volgende morgen van een uitgebreid ontbijtbuffet. Bepaal tijdens het ontbijt aan de hand van de fietskaart welke fietstocht deze dag gemaakt zal worden.

Ontdek de Gelderse streken op een actieve manier: de omgeving kun je zowel per fiets als te voet ontdekken. Breng tijdens het maken van een fietstocht een bezoek aan de sfeervolle dorpen of het Bergherbos. Overnacht in een sfeervolle kamer met uitzicht op de prachtige Montferlandse natuur. ’s Avonds kun je in het restaurant genieten van een heerlijk 3-gangen diner. De volgende morgen kun je na genoten te hebben van een ontbijtbuffet op de fiets stappen om een mooie tocht door het Montferlandse landschap te maken.

Tour de Montferland: ga er samen met een vriendin even tussenuit en stap samen op de fiets om door het prachtige Montferlandse landschap te fietsen. Geniet na een actieve dag in de buitenlucht van een smaakvol 3-gangen menu. Geen idee welke route je wilt maken, bekijk de vele fietsroutes. Breng tijdens het maken van de fietstocht een bezoek aan de kasteelstad ‘s-Heerenberg. In ‘s-Heerenberg staat een van de best bewaarde en grootste kastelen van Nederland.

Montferland MTB route

Ga erop uit en beleef het prachtige Montferland met de mountainbike. Deze 26 kilometer lange mountainbikeroute kun je op verschillende plekken starten. Tijdens de route rijdt u door het Bergherbos wat maar liefst 2000 hectare groot is. De MTB-route heeft veel hoogteverschil, waardoor deze route een mooie en sportieve uitdaging is. De Montferland MTB route is 1 van de mooiste van Nederland.

Je kunt de route starten bij:

– ’t Peeske, Peeskesweg 12, 7037 CH in Beek

– Parkeerterrein Brinks Pannenkoeken, Bovendorpsstraat 7, 7038 CH Zeddam

– Parkeerterrein Hettenheuvel, Zeddamseweg 5, 7035 DC in Kilder

– Parkeerterrein het Tolhuis, `s Heerenbergseweg 42, 7038 CD in Zeddam

– Parkeerplaats Markant Outdoor, Gildeweg 7, 7047 AR in Braamt *) *) Parkeren alleen mogelijk voor combigroepen die ook één of meerdere mountainbikes huren.

 

Hotspots

Tijdens de route komt u langs meerdere verschillende hotspots in Montferland. Aan het begin van de route bij de Hettenheuvel is er een fantastisch uitzicht op zowel Doetinchem als Kilder. De tweede hotspot is de Motte. De Motte is een heuvel in Zeddam die door mensen is opgehoogd. Vroeger stond op deze plek een burcht genaamd ‘Montferrand’ dat later het Montferland is gaan heten. In Zeddam vind je ook de de oudste nog bestaande windmolen van Nederland. Verder op de route is er in Stokkum de uitkijktoren Hulzenberg. Vanaf deze 20 meter hoge uitkijktoren kunt u genieten van het uitzicht tot ver in de Achterhoek.

 

Om deze MTB-route te mogen rijden heb je een MTB-vignet nodig. Koop je MTB-vignet online.

Maak er een leuk mtb weekend van ! Kijk op Hotels in Montferland .nl

 

Bedrijven waar je Mountainbikes kunt huren zijn:

 

 • Nijland Tweewielers
  Contactgegevens:
  Klinkerstraat 38, 7041 BC ‘s-Heerenberg
  0314-661405
  info@nijlandtweewielers.nlOpeningstijden:
  Maandag: 13:00 – 18:00 uur
  Dinsdag t/m donderdag: 08:30 – 18:00 uur
  Vrijdag: 08:30 – 20:00 uur
  Zaterdag: 08:30 – 16:00 uur
  Zondag: gesloten
 • Bike Emotions
  Contactgegevens:
  Sint Jansgildestraat 63A, 7037 AW Beek
  0316-533060
  mail@bike-emotions.nlOpeningstijden:
  Maandag: gesloten
  Dinsdag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
  Zaterdag: 09:00 – 16:00 uur
  Zondag: gesloten
 • Markant Outdoorcentrum
  Contactgegevens:
  Gildeweg 7, 7047 AR Braamt
  0314-335449
  info@markant-outdoorcentrum.nlOpeningstijden:
  Maandag t/m zondag: 09:00 – 17:30 uur